Stålis in i riksdagen

published Sep 19, 2005 10:13   by admin ( last modified Sep 19, 2005 10:13 )
Mikael Ståldal har gjort en hemsida för sin kandidatur i provvalet till riksdagen för Folkpartiet. Jag har känt Micke i många år och arbetat i samma styrelse som han, och är det någon som ska in i riksdagen så är det Mikael.

På sin hemsida framhäver han skatter, miljö och Internet. Jag vill tillägga att Mikael är helt all round och har en bred kompetens och kännedom över många politiska områden. Få människor har tänkt igenom så många problemområden och kommit fram till hållbar politik, även inom mer "mjuka" områden. Det faktum att han är civilingenjör ska också ses som ett plus i en värld som är allt mer beroende av teknik, men där politiker ofta är samhällsvetare och jurister. Mikael är lika hemma som programutvecklare och som miljöutredare, båda jobb som han har haft.

Inom LUF är Mikael känd som kunnig, med mycket stor integritet. Han har suttit flera år i LUF:s förbundsstyrelse. Han är också engagerad i Miljövänner för kärnkraft (James Lovelock t o m har ju insett kärnkraftens miljövänlighet), och i Humanisterna.