Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Log in
Sections
You are here: Home Archive 2005 October 12 Norbergs John Bonython-föreläsning

Norbergs John Bonython-föreläsning

published Oct 12, 2005 10:04   by admin ( last modified Oct 12, 2005 10:04 )
..i Australien finns nu på webben. Förutom att vara allmänt bra innehåller den ett riktigt, riktigt bra citat:

"When Marx died in 1883, the average Englishman was three times richer than he was when Marx was born in 1818."

Norberg lägger också ut texten om vad som verkar vara hans senaste projekt, att se på de psykologiska orsakerna till antiliberalism. Återigen väljer Norberg en faktabaserad strategi istället för att gå i clinch med motståndarna. Han talar om att hantera våra interna varningssystem och förstå varför de kan ge en skev bild av världen. (Jag däremot, i mina små insatser har en tendens att gå mer i clinch, fast det finns en tanke bakom det också. Jag vill vrida de föreställningar som finns rätt, snarare än att hantera dem mer som aberrationer från stenåldern. Jag vet inte vilken väg som fungerar bäst. Jag tror att båda kan behövas. Men att gå i direkt clinch ger ingenting, eftersom man då sänker sig till motståndarens nivå.)
Filed under: ,