Plusjobb tragiskt - två anledningar varför

published Oct 27, 2005 09:53   by admin ( last modified Oct 27, 2005 09:53 )
Regeringen ska nu dela ut plusjobb. Tragiskt. Här är två anledningar varför:

Rejset till botten - eftersom det är de sämst ställda som får jobben, är det rationellt att om man är arbetslös, bli så miserabel som möjligt för att få ta del av jobben. För det är ju inte direkt alla arbetslösa som får plats. En cynisk och människonedbrytande strategi från regeringen. I princip får man betalt för att spela offer.

Hemsk människosyn - Socialdemokraterna menar att de finns människor som inte kan ta hand om sig själva, trots att de är fysiskt friska och förnuftiga. Hur har regeringen kommit fram till detta? Jo, man gör ett system som hindrar dessa människor att leva i frihet, genom att införa så mycket regleringar och skatter, att dessa människor tvingas till passivitet. När människorna är passiviserade, så erbjuder man välgörenhet, underförstått att dessa människor ska rösta på socialdemokraterna för att behålla sin självkänsla. Men självkänslan är ju redan tagen från dem! Självkänsla, precis som frihet, får man till stor del från det egna arbetet. Nu kan sossarna med hjälp av sin byråkrati slå av och på din självkänsla lika lätt som en knapptryckning, med ett byråkratiskt beslut. Som med stor sannolikhet inte har att göra med hur gott jobb du har gjort.

Socialdemokraterna har tagit platsen av den gamla överheten, feodalherren, som äger sina underlydande. Och de vill dig inte väl, och de struntar i om du producerar något.