Som om katten gick förbi två gånger - mysteriet i tunnelbanan

published Jan 18, 2007 09:28   by admin ( last modified Jan 18, 2007 09:28 )
En del menar att det vi lever i och kallar verklighet är en simulation. Störningar i simulationen skulle då kunna innebära att rumtiden störs, och att saker inte dyker upp var och när de ska. Filmen Matrix bygger på denna idé. I denna film går en katt förbi två gånger, och detta är ett tecken på att simulationen inte riktigt fungerar som den skall.

När jag tog tunnelbanan ikväll så låg det två gratistidningar där jag satte mig. Jag började slöläsa i City, fast jag hade ett vagt minne av att jag läst den tidigare på dagen.

Men innehållet kändes fräscht, och jag läste med stor behållning, tills jag såg datumet på tidningen - 9 november 2006. Den andra tidningen som låg bredvid, ".se", var från idag.



Hur kan det då komma sig att en över två månader gammal tidning låg där vid sätet? Hade den skräpat omkring i vagnen i över 9 veckor, och på något sätt undgått alla städningar? Hade någon som mycket sällan åker tunnelbana och läser gratistidningar lika sällan, satt sig ner och tagit upp dagens City, och passat på att lämna ett tummat exemplar från 9 november?

Nja, det är väl inte orimligt att en så gammal tidning låg där. Mer skumt hade det varit om den hade varit daterad 9 november 2007. Då hade jag inte skrivit den här posten utan utan lusläst tidningen och sedan loggat in på Ladbrokes och Avanza, för lite transaktioner...