Se upp för trådlösa accesspunkter

published Jan 28, 2007 02:09   by admin ( last modified Jan 28, 2007 02:09 )
Trådlöst ethernet för med sig en hel del problem.

Nu har kriminella kommit på att de kan använda trådlöst ethernet. Eller så har folk som kan trådlöst ethernet kommit på att de kan vara kriminella... Hursomhelst, de sätter upp en illegitim accesspunkt på en flygplats eller annat ställe där accesspunkter förväntas finnas, och har en skylt det står "gratis Wi-Fi" eller något i den stilen på. När sedan någon kopplar upp sig försöker de hacka datorn och/eller sniffa trafiken för att få tag i känslig information såsom kreditortsnummer och lösenord. Samtidigt ger de internetaccess så klart, så den hackade inte märker något.

En ännu listigare variant är att befinna sig vid en legitim accesspunkt på säg 40 mW och själv köra en på 200mW så att denna föredras av t ex Windows.

You could end up being the target of a "man in the middle" attack, in which a hacker is able to steal the information you send over the Internet, including usernames and passwords. And you could also have your files and identity stolen, end up with a spyware-infested PC and have your PC turned into a spam-spewing zombie. The attack could even leave your laptop open to hackers every time you turn it on, by allowing anyone to connect to it without your knowledge.


Läs mer: Don't fall victim to the 'Free Wi-Fi' scam