Vansinnigt, oavsiktligt roligt av Ulrica Messing (s)

published Feb 03, 2007 12:56   by admin ( last modified Feb 03, 2007 12:56 )
Ulrica Messing har publicerat ett pressmeddelande med bl a detta innehåll:

En intern rapport från Forsmarks kärnkraftverk har kommit till Statens Kärnkraftsinspektions (SKI) kännedom. SKI anser att den innehåller allvarliga säkerhetsbrister. De har anmält Forsmarkhändelsen från i somras då delar av reservkraftsystemet i anläggningen och informationssystemet var ur drift, till prövning hos åklagarmyndigheten.

-Legitimiteten för kärnkraften eroderar i takt med att säkerhetstänkandet nonchaleras. Ansvariga politiker och myndighetsansvariga har agerat på ett fullkomligt oacceptabelt sätt och därmed ytterst äventyrat allas vår säkerhet. Därför kräver jag att ansvarig minister och SKI kommer till Försvarsutskottet och redogör för hur säkerheten på Forsmark nu garanteras, säger Ulrica Messing (s), försvarsutskottets ordförande inför tisdagens utskottsmöte.

(min festil)
...men, men, ... det var ju socialdemokraterna som satt i regeringsställning i somras!

Messing skriver "Ansvariga politiker och myndighetsansvariga har agerat på ett fullkomligt oacceptabelt sätt och därmed ytterst äventyrat allas vår säkerhet." Hon var själv infrastrukturminister när detta hände! Ska hon kalla in sig själv? Eller annan ansvarig (s)-minister? Nej med ansvarig minister menas väl ansvarig minister i den nya regeringen, som ju inte gärna kan lastas för vad som hände i somras.


Från HAX blogg:

Messing dundrar "Ansvariga politiker och myndighetsansvariga har agerat på ett fullkommligt oacceptabelt sätt." Såpass! Låt se... Då, i somras, när man hittade packade hantverkare i reaktorhallen på Forsmark... Hmmm... Vilka var "ansvariga politiker" då? Vilka är det i så fall som har "agerat på ett fullkomligt oacceptabelt sätt"? Kan det möjligen vara den dåvarande infrastrukturministern Ulrica Messing (s)?


Läs mer: Henrik-Alexandersson.se: Wag the dog