Så räddade jag min W810-nalle från White Screen of Death

published Feb 14, 2007 01:30   by admin ( last modified Feb 14, 2007 01:30 )
På en del Windows-versioner så var BSoD (Blue Screen of Death) en välkänd syn, när datorn kraschade. På mobiltelefoner finns nu White Screen of Death, när telefonen hänger sig med blank skärm så att bakgrundsbelysningen bara visar ett vitt fält över hela skärmen.

I mitt fall var problemet dessutom att omstarter inte hjälpte, hur jag än gjorde med variationer med och utan SIM-kort och minneskort, och batteriurtagning. Det känns rätt surt att ha en obrukbar telefon av mjukvaruskäl.

Jag kan inte heller av praktiska skäl ta telefonen till någon helbrägdagörare. Så lösningen fick bli Internet. Jag använde mig av DaVinci Team, köpte en kredit på 10 Euro och flashade om telefonen. DaVinci team har en programvara som kan flasha om en massa olika telefoner. Man betalar sedan för att få själva flashningen utförd av programmet. Programmet är inte speciellt lätt att använda. Man behöver också en datakabel.

Första gången tog den pengarna fast flashningen misslyckades. Jag e-mailade då DaVinci och några minuter senare hade skickat ny kredit till mig. Och då lyckades flashningen. 28h utan mobil  är nu över.

Jag kan rekommendera DaVinci team efter denna erfarenhet.