Testa om din blogg är blockerad i Kina

published Feb 28, 2007 06:15   by admin ( last modified Feb 28, 2007 06:15 )


Denna sajt påstår sig kunna kolla om en sajt är blockerad i Kina. Min sajt var blockerad enligt den, så även t ex Johan Norbergs. Kanske de kinesiska myndigheterna också "använder" sajten för att få förslag på sajter att blocka? De kan nog analysera trafiken inom landet och se vilken testserver som används. Min sajt är rätt långsam, så kanske de bara var otåliga? Å andra sidan brukade jag få träffar från baidu (av någon anledning) och det får jag inte längre. Har provat två gånger nu.

Nu tycker jag att alla sajter jag testar (t ex dn.se) blockas. Hmm... Nä, basun.sunet.se går igenom!

Här en lista på några svenska sajter som de anser vara blockerade:

johannorberg.net

 diakonia.se forumsyd.org sv.wikipedia.org framtidstanken.com/ svd.se erixon.com moderat.se ur.se sv.wikipedia.org

(dessa låg i listan, inte pingade av mig)

Vilka resultat får ni?