Vem styr pöbeln?

published Apr 01, 2007 10:37   by admin ( last modified Apr 01, 2007 10:37 )
I Svenska Dagbladet kan man läsa att 200 demonstranter kastar sten mot brittiska ambassaden i Teheran och vill ta sig in på den. Nu vet jag inte om hur hårt styrda människor är i Iran, men min gissning är att säkerhetsstyrkorna har bra koll på vem som får demonstrera var. Man kan nog inte ställa sig och kasta sten på vilket hus som helst, utan snabb motåtgärd.

Alltså tillåter säkerhetsstyrkorna att man kastar sten på brittiska ambassaden. SvD skriver:

Nyhetsbyrån AP uppger att polisen hindrat demonstranterna att ta sig in på ambassadsområdet.
Så polisen tillåter demonstrationen, men hindrar dem att gå in på ambassadområdet. Det är ju precis som teater.

En i sammanhanget liten trupp på 250 skådespelare eller så, fördelade mellan demonstranter och poliser. Se till att media är där, och man har skapat ett väldigt billigt opinionsmedel. Och västmedia går på det.

Läs mer: SvD: Stenar mot Storbritanniens ambassad