Teknologi, Talang och Tolerans i Sverige

published Jun 20, 2007 04:37   by admin ( last modified Jun 20, 2007 04:37 )
En rapport har släppts om något som kallas den kreativa klassen. Rapporten kartlägger Sverige och kommer i princip fram till att det är storstadsregionerna och universiteten som leder utvecklingen. Rapporten är skriven bl a av den ledande teoretikern på området, Richard Florida.

Man verkar förankra argumentationen i att antal tekniska patent är ett bra mått på framgång. Intressant nog samvarierar det mer med antal människor i den kreativa klassen (brett definierat) än med antal forskare(!). Man ska kanske inte bara kunna utan vilja också :-)

Här en karta ur rapporten:

sverige

Hittat via bloggen Fenéstra:

Under gårdagen presenterade forskare vid Handelshögskolan i Göteborg rapporten Sweden in the Creative Age som arbetats fram tillsammans med ikonen Richard Florida och dennes Creatvity Group Europe. Rapporten är uppbyggd kring Floridas filosofi om den kreativa klassens betydelse för ekonomisk tillväxt och innehåller en noggrann analys av Sverige utifrån grad av talang, teknologi och tolerans, vilka anses vara de viktigaste faktorerna i skapandet av regional ekonomisk tillväxt.


Läs mer: Den kreativa klassen trivs bäst i Stockholm « Fenéstra!