Johan Norberg går Lennart Regebro på Stefan Jonsson

published Dec 02, 2007 05:58   by admin ( last modified Dec 02, 2007 05:58 )
Johan Norberg har normalt sett en milt resonerande stil i det han skriver, men även Norberg kan bli irriterad.
 
I debattartikeln "Ur kryptans djup, före upplysningen", i DN Kultur 28 november 2007 gör Stefan Jonsson ett generalangrepp inte på vad Norberg tycker, utan vad Norberg är. Logiken i Norbergs svar är lika bra som vanligt men irritationen syns:

Stefan: Låt mig debattera dessa sakfrågor med dig. Du får själv välja vapen, men själv tänker jag använda fakta, empiri och statistik. När som helst och var som helst och i vilka spalter som helst. Så länge som du vägrar, sätter invektiv i argumentens ställe och säger att du är för fin för debatt är det uppenbart för alla vem av oss som mest påminner om prelaterna som vägrade titta i Galileis teleskop för att de var rädda att de skulle få syn på något som kullkastade deras världsbild.
Varför blir Norberg irriterad? Sådana här angrepp är ju så vanliga.
Ja, jag vet ju inte säkert, men en anledning kan vara att DN går ut i nästan tre hundra femtio tusen tryckta pappersexemplar. DN har valt att publicera ett inlägg av Jonsson som i stort sett bara består av personangrepp. Och sedan vägrar de Norberg replik.
Det är en maktdemonstration från Jonssons och DN:s sida. Jonssons inlägg är totalt undermåligt.
Läs mer: JohanNorberg.Net

18:18
För den som inte vet så är Lennart Regebro en liberal och logisk bloggare som har en blogg här, och som har skrivit inlägg som detta.