Teater Galeasen - Tribunalen: Med skattepengar ska kommunismen göras sensuell

published Sep 27, 2008 12:12   by admin ( last modified Sep 27, 2008 12:12 )

Det har länge varit ett fenomen i landet att många s k kulturarbetare är fullkomligt blinda när det kommer till kommunismens brott. Det stöder sig på kommunismen som en slags stödkrycka när de sedan länge tappat greppet om verkligheten. På något sätt verkar det finnas något stoff i kommunismen som gör att de kan och vill gå rakt ut i en fantasivärld.

I Barometern skriver centerpartisten Niklas Karlsson att det nu sätts upp en föreställning i Stockholm av Teater Galeasen och Teater Tribunalen, skattefinansierade grupper, som av vad man kan utläsa ur Barometerns debattartikel kommer att glorifiera de kommunistiska idéerna, idéer som orsakat mer lidande och död än någon annan mänsklig aktivitet under 1900-talet.

 

Regissören Richard Turpin sa i Kulturnytt i P1 24/9 att han vill göra texten ”begriplig, attraktiv, sensuell, lockande, vacker”. Men vad är det för vackert med en text som legat till grund för mer mänskligt lidande än någon annan? Vad är sensuellt med ett manifest vars sidor är dränkta i hundratals miljoner människors blod och tårar?

Kommunismen är ett kvasivetenskapligt hopkok för intellektuella som missat upplysningstiden.

Läs mer: Premiär för statligt finansierad kommunistpropaganda

Hittat via Flashback:
Läs mer: Skattepengar till högläsning ur kommunistiska manifestet - Flashback Forum