Diagram - svininfluensan kraftigt ner i England

published Aug 09, 2009 04:12   by admin ( last modified Aug 09, 2009 04:12 )

Uppdatering 2009-08-14: Se en veckas data till här- Svinfluensan fortsätter falla skarpt i England - skollovet orsak?

Det är väldigt få mätpunkter, därav de raka strecken, men det är ju ett kraftigt avbräck i trenden! Undrar om det beror på att skolorna stängde då? Frågan är vilket datum det var. Eller om det beror på att den helt enkelt klingar av, av andra skäl. Den mörka linjen visar den "vanliga" influensan förra året. Det finns såklart annat än svinfluensa i den röda linjen också, men troligen väldigt lite som man kan se när man jämför med förra året.

 

 

Uppdatering 18:05:

En kompis föreslår att en del av toppen beror på att folk gått på semester/lov och haft tid att "känna efter", därav toppen i december också. Intressant perspektiv, frågan är när loven/semestrarna börjar i England?

Uppdatering 24:00:

Loven börjar 17 juli respektive 19 december i City of Westminster, London i alla fall. Det stämmer väldigt bra med dalandet av influensakurvorna, både nu i juli med svininfluensan och i december 2008 med de vanlig flunsorna. Om skolorna har en så enorm inverkan så kan man ju verkligen undra vad som kommer att hända när sommarlovet tar slut i början av september i England, eller för den delen i slutet av augusti i Sverige?

According to the Health Protection Agency, the number of cases in England has decreased significantly in the last week and the majority of cases continue to be mild.



Läs mer: Swine flu: how it has spread through the UK | UK news | guardian.co.uk