Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Log in
Sections
You are here: Home

jorgenmodin.net - Blog

Grabben med kniven garnskar (sic!) partierna fett!

Posted by admin | | filed under: ,
Via Jonas Morians blogg hittade jag bloggen Grabben med kniven. Den är väldigt rolig. De sex (plus Fi) stora partierna granskas, förlåt garnskas. Här är direktlänkar till garnskningarna:


Sep 16, 2005 09:19

The Nude House of Wacky People

Posted by admin |
Jag saknar Saturday Night Live!

Och nu... utskrift av sketchen The Nude House Of Wacky People.

Here is the father coming home from work with many American hamburgers for the family. He is driving so crazy it makes me laugh! Oh, no! He is crashing so much I have to laugh again! This is too much for me to look at and yet somehow I want to watch more!
Sep 16, 2005 12:08

Björklund piskar Baylan

Posted by admin | | filed under: ,
Jan Björklund (fp) gjorde en strålande insats mot skolminister Ibrahim Baylan (s) i Aktuellt alldeles nyss. Den intervjuande journalisten kom också (för ovanlighetens skull i SVT) ihåg sitt uppdrag att granska makten och lät inte (s) och Baylan komma undan.

Friskolor höjer kvalitén i hela kommunen total visade det sig. Både Björklund och Baylan hävdade dock att det var konstigt att pedagogisk utbildning inte gav utslag i rapporten, men är det så konstigt? Jag har ingen direkt insikt i förhållandena på lärarhögskolan här i Stockholm, men vet att den pedagogiska delen där refereras till av många som ett stående skämt.

Om det dyker upp någon videolänk så lägger jag upp den här.

Tillägg: Här ett annat blogginlägg om rapporten.

Tillägg 2: På den här sidan verkar man kunna hitta Aktuellt-sändningen


Sep 15, 2005 09:07

ADD-medicin för vuxna i USA

Posted by admin | | filed under: ,
I USA blir det allt vanligare att vuxna tar medicin mot ADD (Attention Deficit Disorder). Skrivet i New York Times:

The share of adults ages 20 to 44 who obtained prescriptions for attention-deficit drugs rose to 1 percent in 2004 from roughly 0.5 percent in 2000. The share of children taking the drugs rose to 4.4 percent from 2.8 percent.

Det beskrivs också i artikeln hur dessa mediciner kan öka koncentrationsförmågan hos vem som helst, och därför är poppis bland studenter. Dessutom kan de fungera som bantningspiller. Det jag oroar mig för är att dessa mediciner, som tycks vara centralstimulerande, ökar den allmänna stressen på kroppen och därmed andningen.
Sep 15, 2005 07:12

Kul definition av "lysande teoretiker"

Posted by admin | | filed under: ,
Följande ordväxling:

-Marx var en lysande teoretiker
-Endast om man med "lysande teoretiker" menar "nån som kan få uppenbara idiotier att låta bra".

Hittat på flashback.

Tillägg:
Smartypants sprider fler citatbara texter på flashback:

Du tycker att folk som stödjer en totalitär diktatur och en ideologi som bevisligen alltid leder till massdöd är "förhållandevis normala?" Kommunister är enbart "förhållandevis normala" jämfört med kannibaler och sektmördare. :-)
Sep 15, 2005 01:26

BitTorrent web API

Posted by admin | | filed under: ,
Ett företag erbjuder programmatisk användning av torrents, dvs man anropar dem inifrån sitt program och de skapar och host:ar en torrent åt en, tillsammans kallat bittorrent Web API. Man ska alltså kunna integrera torrents i sin sajt eller applikation bara med ett metodanrop, och man behöver inte själv host:a.

(Hittat här på boing-boing.)
Sep 15, 2005 08:25

Today's quote

Posted by admin | | filed under: ,
Today's quote is from the user cerberus at the vengeanza BBS:

Religious war at its very simplest is killing each other over who has the best imaginary friend.
Sep 14, 2005 11:33

"JK välkomnar 'smart' övervakningskamera" - inte så smart

I dagens nätupplaga av DN kan man läsa artikeln JK välkomnar smart övervakningskamera. Men det kanske inte är så smart, i alla fall inte så som det framställs i artikeln. Vad man föreslår är bildbehandling, såvitt  jag kan begripa direkt i kameran. I så fall är det idiotiskt. Har JK insett det?

I artikeln står det t ex följande:

Tekniken går ut på att de människor som beter sig "normalt" i en viss miljö automatiskt maskeras. Om någon gör något som uppfattas som "onormalt" av kameran markeras personen, till exempel med en annan färg.

Vad som uppfattas som onormalt bestäms av inställningar i kameran och det varierar beroende på vilket syfte kameran används för.

- Man förväntar sig inte att någon till exempel springer inne på en bank. Man förväntas bete sig på ett visst sätt när man går på en gata och så vidare, säger Lena Klasén.

Det kommer inte att finnas någon ände på konspirationsteorier som kommer att framväxa när vissa personer är maskerade i bild. Istället ska man självklart tillämpa bildbehandlingen i efterhand! Rådata från kameran måste alltid finnas tillgänglig.

Rättelse 2005-09-20: Jag skrev att man ska tillämpa bildbehandlingen i efterhand, med det menar jag att man ska tillämpa det efter i kedjan, inte nödvändigtvis efteråt i tid. Realtidstillämpningar är helt OK, bara originalet finns kvar.

Rättelse 2005-09-21: Enligt Ny Teknik 2005-07-09 (s 6 del 2) så ska rådata finnas tillgängliga:

Bara behöriga- operatör, polis eller åklagare - akulle sedan ha möjlighet att "låsa upp" maskeringarna för att identifiera misstänkta och vittnen.

Tack till Nils för påpekandet
Sep 14, 2005 07:44

Exponentlagen?

Posted by admin | | filed under: ,
Jag var inne och tittade på bloggtoppen.se . De försöker ranka bloggar efter antal besök varje vecka. Tyvärr verkar de nolla varje måndag, det hade varit bättre att köra ett rullande schema. Nåväl, med den  lilla statistik som finns för politikbloggarna sedan igår så plottade jag antalet besökare. Och då blir det liksom exponentiellt
 . Och då kan man ju undra varför. Att den översta bloggen skulle vara exponentiellt bättre är osannolikt. Istället måste det vara något med kopplingarna, antingen länkar eller mer i den fysiska världen, som gör att det "naturligt" blir så här. Intressant att fundera på. Kopplingar i hjärnan? Sociala nätverk? Närminne?

Sep 13, 2005 07:03

Amnesti-Ohly

Posted by admin | | filed under: ,
Man kan ha olika åsikter om hur de flyktingar som befinner sig i Sverige ska prövas, men man kan ju försöka ha samma åsikt i ett helt dygn i alla fall.

Skrivet av Fredrik Krohnman på Nubbs:

Lördag, Sergels Torg, flyktingamnestidemo: Lars Ohly: (ung.) "Moderater och Socialdemokrater blir tvunga att ge med sig. Vi ger aldrig upp i den här frågan"

Samma lördag, Rosenbad, Budgetförhandling: Vänsterpartiet ger upp amnestikravet.

:: FRK

Sep 13, 2005 06:29