Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools
Log in
Sections
You are here: Home

jorgenmodin.net - Blog

Är ekologisk mat så himla nyttig?

Posted by admin | | filed under: ,
Jag tror ju det. Eller jag tror att jag tror det... Fast en del "naturliga" växtsjukdomar producerar ju toxiner också.

I alla fall, Andreas Bergh har funderat lite över ämnet.
Sep 28, 2005 06:58

PsyOps effektivitet - myt eller verklighet?

Posted by admin | | filed under: ,
mindhacks står det om ett företag som utför PsyOps - att påverka en befolkning att bete sig på ett visst sätt med hjälp av selektiv information riktad mot dem.

I Defense Suppliers Directory presenterar de sin verksamhet som:

Campaigns may range from homeland security and compliance issues to humanitarian and healthcare behaviour changes. In special circumstances the company will undertake political projects, especially if the sovereignty of the country is at stake, and - very occasionally - corporate campaigns.

Länk till artikle i Slate: "You Can't Handle the Truth: Psy-ops propaganda goes mainstream".
Sep 28, 2005 12:58

Greiders grodor: frihetsbörda - psykologisk punktering

Posted by admin | | filed under: ,
I konsumenttidningen Råd och Rön har Göran Greider upplåtits en krönika. Jag fattar inte varför han har fått det utrymmet. Är konsumentupplysning en yttersta vänsterfråga?

I senaste krönikan ekologisk punktering (nr 8 september 2005, ej fritt tillgänglig på webben) lyckas han med konststycket att mynta ordet "frihetsbörda". Det är det ok vi konsumenter tydligen lever under när vi kan välja vad vi vill köpa till våra liv. Smaka på den, frihetsbörda! Jag tror att jag också lider av en lyckobörda, finns hjälp? En halvtimmes session med Göran Greider?

Det är ju skönt när tokvänstern rakt ut säger hur de tänker, men det är ytterst beklämmande hur en tidning vars syfte är att hjälpa konsumenten att hitta i utbudet, argumenterar för att utbudet ska försvinna. Vad röker redaktionen på Råd & Rön och kan ni undvika att erbjuda mej det?

Tack till Johan Bergkvist, en tidigare entusiastisk prenumerant, för informationen.
Sep 28, 2005 10:49

Beroendepunkten

Posted by admin | | filed under: ,
Johan Norberg har skrivit en artikel i tyskspråkiga Financial Times Deutschland som han länkar till från sin blogg. Artikeln får mig att tänka på det där med att hitta något bra sätt att beskriva att majoriteten av valmanskåren är beroende av det allmänna. Man skulle kunna kalla det beroendepunkten, en slags point of no return, ungefär som att vara bortom peak oil.

Jag undrar dock hur bra termen beroendepunkten skulle slå i Sverige? Eller rättare sagt på vilket sätt den skulle slå...  Många på vänstersidan skulle säga att det är fint att vara beroende, att vi alla tillsammans är beroende av det allmänna. I deras ljus kanske beroendepunkten kan bli den punkt där man äntligen knäckt ryggen på det kapitalistiska, egoistiska samhället. Man har nått den mysiga beroendepunkten.

Ett samhälle där människor är så rädda för varandra att de inte vågar låta sin nästa utvecklas i frihet, är ett samhälle som också kommer att få skörda frukterna av det synsättet, både i form av stympade individuella liv, och det samhälleliga priset när värden som kreativitet och personlig omtanke släpas i smutsen och bestraffas ekonomiskt.

Alla har en hjärna, och byråkratens hjärna är inte större än din. Ändå ska han ta beslut för dig i ditt liv. Man kan faktiskt se det så enkelt: Det är ingen bra resursallokering att du inte ska använda din hjärna, och att hans ska vara överarbetad. Det är bara så länge du är rädd för dina medmänniskor som hans strategi fungerar, och du fogar dej.
Sep 28, 2005 09:44

A standing joke on slashdot

Posted by admin | | filed under:
One of the standing jokes on slashdot is that the audience of slashdot is:

  • male
  • has never met a woman in real life

So when a story about a solar powered hand bag turns up, the jokes are obvious:

Re:Uh huh...

(Score:5, Funny)
by Anonymous Coward on Monday September 26, @18:41 (#13651524)
You know women ? You must be new to slashdot.Demographic

(Score:5, Funny)
by Joe Random (777564) Alter Relationship on Monday September 26, @18:46 (#13651585)
This will be great for all those female slashdo...
I mean, it'll be a great gift for some slashdotter's girlfr...
Why is this article here, again?

Sep 27, 2005 11:01

Dagens citat

Posted by admin | | filed under:
Don't listen to me. Read the Bible
But if I read the Bible, then I'd be listening to you, which you just told me not to do. I've become confused. I'll stay here and await further instruction.

Från slashdot.
Sep 25, 2005 10:33

Det vetenskapliga bloggandets fördelar

Posted by admin | | filed under: ,
Är vetenskapliga artiklar så vetenskapliga? I Pork Barrel Paleoanthropology tar John Hawks upp ett antal problem med hur man skriver och publicerar vetenskapliga artiklar, och jämför det med det vetenskapliga bloggandets fördelar:

  • det går inte att smyga in extrasaker,
  • det går inte att ignorera konkurrerande hypoteser
  • kortare pressläggning.
  • med mera
Sep 24, 2005 08:48

The revolution will be advertised

Posted by admin | | filed under: ,

Hittade denna Google-annons på bloggtopen(!).

Tydligen försöker revolutionärerna nu använda marknadskrafterna och annonsera för att göra revolution. It's all business nowadays. De kan säkert också göra en hel del pengar på franchising.

En favorit är ju knappen "Seger åt det irakiska motståndet". Tydligen så är det bra vad som än segrar så länge det inte är USA. Ren ondska, mina damer och herrar. Närmare än så här kommer ni förhoppningsvis inte det i verkliga livet!

Man hade kunnat skratta åt eländet, men så minns man alla de svenskar som stött Pol Pot, Castro och andra diktatorer, och då inser man att detta förhoppningsvis är en sista freak show-föreställning. Jag kommer senare att blogga om hur tokvänstern fungerar, och vilka roller man kan spela i den. Det är en mycket känslomässig föreställning kan jag avslöja. Men det blir en annan dag.
Sep 24, 2005 08:23

Friska länkar om hjärnan, evolutionen och vetenskap i största allmänhet

Posted by admin | | filed under: ,
Jag har uppdaterat min bloggrulle (det är den där puffen till höger på min blogg som heter lästa bloggar) med ett antal eminenta bloggar om vetenskap, speciellt rörande medicin, hjärnan och evolutionen, ämnen som jag tycker är intressanta, tydligen.

Bloggarna ligger också med de 5 senaste nyheterna i varje, under fliken omvärld längst upp till vänster på min blogg. Jag har skapat fliken omvärld för mitt eget höga nöje och faktum är att jag surfar mycket mindre nu, när jag bara kan gå in där och se hur det står till i världen. Prova gärna fliken! Den laddar lite långsamt, men det ska jag fixa vid tillfälle.

OK, jag kopierar in länkarna direk i denna post så råder det inget tvivel om vilka länkar det är:

MedGadget
Cognitive Daily
Keat's Telescope
The Loom
John Hawks
PsyBlog
Science Blog
The Scientific Indian
Mind Hacks
Sep 23, 2005 08:08