Privat insamling till kommunismbok?

published Mar 06, 2006 09:29   by admin ( last modified Mar 06, 2006 09:29 )
Det verkar ju inte bli någon "Om detta må ni berätta" om kommunismen. Då verkar det ju vara en bra idé att starta en privat insamling för att se till att en sådan "Om detta må ni berätta"-bok dyker upp i varje svenskt hushålls brevlåda.

Det går ju att räkna ut vad kostnaden skulle vara, det är tryck och bindning osv, och sedan posta det. Och så måste ju såklart materialet framställas: Bilder, berättelser, statistik, diagram. Jag tror att detta vore fullt möjligt att genomföra. Vad tycker ni?

Ana Maria Narti tar upp problemet:

I Sverige publicerade man för några år sedan den mycket värdefulla boken om förintelsen, Om detta må ni berätta, en bok som används i skolor och på många ställen för att stoppa återfödelsen av antisemitism och fascism. Varför får vi inte - vi som har levt under kommunistisk terror - samma möjlighet?
Hittat via Right Online.