Om mobilfria zoner i tunnelbanan

published May 31, 2006 03:13   by admin ( last modified May 31, 2006 03:13 )
Nu ska det införas mobilfria zoner i tunnelbanan. Huvudskälet anges vara att man inte ska störa andra passagerare.
Jag är något förvånad, då jag inte blir störd av att en människa sitter och har en konversation med en annan människa, även om det är över en mobiltelefon. Men människor är väl olika.

Man blir ju lite nervös om det fortfarande är OK att ha konversationer med andra människor på tunnelbanan... Varför inte utsträcka förbuden i zonerna till att även gälla att prata överhuvudtaget? Det kan inte vara så stor skillnad för den förment lidande att lyssna på ena parten i ett trist och irriterande samtal, än att lyssna på båda. Det senare måste ju vara dubbelt värre, snarare.

Stockholm är en stad med mycket människor i. Människor som lever, tar vara på möjligheter, verkar och kommunicerar. Om man bor i Stockholm bör man acceptera det och inte försöka återskapa att man bor i skogen.